ροή ειδήσεων

"Φούρνοι" στα σούπερ μάρκετ

Το φούρνισμα αρτοσκευασμάτων μέσα στα σούπερ μάρκετ χωρίς τους πρότερους περιορισμούς, επιτρέπει διάταξη που περιλαμβάνεται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης το οποίο παρουσιάστηκε στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής...
Ο Κωστής Χατζηδάκης ανέφερε πως «δεν θέλουμε να θίξουμε τους αρτοποιούς και δεν πιστεύουμε πως ο Έλληνας καταναλωτής έχει κάποιον λόγο να πηγαίνει να παίρνει προψημένο ψωμί, την ώρα που μπορεί να πάρει φρέσκο από τον φούρνο της γειτονιάς του. Υπάρχουν συνήθειες ζωής- ας είμαστε ειλικρινείς και ας μην πολεμάμε με φαντάσματα».

Από την άλλη ωστόσο, ο υπουργός Ανάπτυξης, διευκρίνισε πως η απελευθέρωση της συγκεκριμένης αγοράς υπήρξε «μία από τις απαιτήσεις της τρόικας» και πως η κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε με το συγκεκριμένο αποτέλεσμα.

«Η Βουλή όμως είναι κυρίαρχη και η κυβέρνηση είναι έτοιμη να ακούσει βελτιώσεις. Το ζήτημα είναι να κάνουμε κάτι που να εξυπηρετεί και το εμπόριο και τους καταναλωτές», ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης.

«Σε τι εξυπηρετεί την αντιμετώπιση της κρίσης η ρύθμιση αυτή, πέραν του να ευνοηθούν τα σούπερ μάρκετ;», ρώτησε τον υπουργό ο Θ. Πετράκος (ΣΥΡΙΖΑ), ενώ ο Κ. Γιοβανόπουλος από τους Ανεξαρτητους Έλληνες κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «δίνει προψημένο ψωμί στον κόσμο που έχει φτωχοποιηθεί». «Τι θα γίνουν τα στάρια των Ελλήνων αγροτών;», αναρωτήθηκε ο Στάθης Μπούκουρας της Χρυσής Αυγής ενώ και η Ασημίνα Ξυροτήρη από τη ΔΗΜΑΡ παρατήρησε πως η ρύθμιση «βάζει ταφόπλακα στην αρτοποιία και νομίζω πως πρέπει να αποσυρθεί».

Ο βουλευτής της ΝΔ Γ. Βλάχος παρατήρησε πως «όπως ήταν ίσως λάθος οι απαγορεύσεις του παρελθόντος, έτσι λάθος θα είναι και η πλήρης απελευθέρωση της διαδικασίας όπου ο καθένας μπορεί να παράγει όπως θέλει, όπου θέλει, όσο θέλει- και να πουλάει».

Αντιθέτως, ο ειδικός αγορητής του ΠΑΣΟΚ, Μ. Κασσής, χαρακτήρισε «τουλάχιστον υπερβολικές» τις αντιδράσεις των αρτοποιών και, παρότι αναγνώρισε πως θα υπάρξει πρόβλημα γι' αυτούς από τον ανταγωνισμό των σούπερ μάρκετ, «σε κάθε περίπτωση, ο υγιής ανταγωνισμός λειτουργεί υπέρ του καταναλωτή».

Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος17/4/13 22:03

    Εγώ πάλι δεν μπορώ να καταλάβω την νοοτροπία μερικών καταναλωτών. Το κατεψυγμένο ψωμί (προψημένο) τον σ. μαρκετ έχει ποιο ακριβά από ότι το φρέσκο, και όμως προτιμούν πολλοί το κατεψυγμένο, εγώ αγοράζω από συνοικιακό μαρκετ το φρέσκο ψωμί 0.75 ευρώ την φρατζόλα, και στα σ. μαρκετ βρίσκω το κατεψυγμένο από 0.85 και άνω. Επίσης παρατήρησα αρκετά φρέσκα προϊόντα να είναι φθηνότερα στις λαϊκές παρα στα σ. μαρκετ σε σχέση μέχρι πέρυσι που ήταν τα αντίθετα. Και δεν αναφέρομαι στα ντόπια προϊόντα γιατί οι παραγωγοί μας δεν έχουν πάρει χαμπάρι ότι έχουμε κρίση και κρατούν ακόμα υψηλές τις τιμές τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος18/4/13 03:19

    Νοστος ΖΗΤΩ η ροδος με τα θυματα τους Ελληνες ΝΔ-Πασοκ-Δημαρ και στις επομενες εκλογες η ροδος οπως και η κρητη , ΜΗΝ ΧΑΛΙΕΣΤΕ ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ αλλα @@ΡΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΖΟΥΝ ΣΤΗ ΡΟΔΟ.
    Μην το πατε στους βλαχους δεν ειμαι βλαχος αλλα το οτι @@ΡΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ και θα ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗ ΡΟΔΟ , ηρθε και η σεζον αντε να ξεχαστειτε @@ρες ΝΤΟΠΙΟΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΜΙΑ ΖΩΗ , ΑΛΛΟΙ να βγαζουν το φιδι απο την τρυπα και εσεις να βρισκετε τροπους να νιωθετε ακομη αντρες, χαθηκαν οι αντρες γιαυτο οι γυναικες σας εχουν καθημερινες ΕΡΩΤΙΚΕΣ σχεσεις με αλλοδαπους , ευτυχως και αυτοι :) αντε καλη συνεχεια και η σεζον επεται με ενα νησι γεματο τουριστες και ουτε το 30% να μην βγαινει απο τα ξενοδοχεια και οι ξενοδοχουπαλληλοι απληρωτοι για ακομη μια χρονια και οι ξενοι να δουλευουν με 300 ευρω ΔΩΣΕ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΣΕΞ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΟΥ ΖΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος19/4/13 06:40

      Εισαι εκτος τόπου χρόνου και θέματος φιλε μου.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *