ροή ειδήσεων

ΕΕ προς ΔΕΗ: Ποιές αυξήσεις; Χρωστάτε χρήματα στους καταναλωτές!

- Το ευρωκοινοβούλιο με απόφαση - χαστούκι αναγκάζει την ΔΕΗ να επιστρέψει χρήματα που είχε προεισπράξει από τους καταναλωτές! Δηλαδή να μειώσει τους λογαριασμούς!
- Την ίδια ώρα η ΔΕΗ προανήγγειλε νέες αυξήσεις 8,3% από την Πρωτομαγιά!
- Οι επιβαρύνσεις για τους καταναλωτές πρέπει να είναι τουλάχιστον μηδενικές από την εξέλιξη αυτή!...


'Ενα όχι του ευρωκοινοβουλίου, μπορεί να σημάνει ευχάριστα νεα για τις τσέπες των καταναλωτών.

Το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, απέρριψε σήμερα το απόγευμα την πρόταση της ΚΟΜΙΣΙΟΝ για backloading.
Τι σημαίνει αυτό; Βackloading είναι η πρόταση να αποσυρθούν από την αγορά ρύπων περίπου 900 εκατομμύρια δικαιώματα εκπομπής και δημιουργώντας αυτή την τεχνητή έλλειψη να ανέβουν οι τιμές στο χρηματιστήριο των ρύπων.

Μετά από αυτό συμβαίνει το εξής:

Η ΔΕΗ η οποία είχε προεισπράξει τα δικαιώματα αυτά από τους καταναλωτές, τις επιχειρήσεις και τις βιομηχανίες, πρέπει τώρα να τους τα δώσει πίσω. Δηλαδή όχι μόνο να ξεχάσει τις αυξήσεις στα τιμολόγια αλλά να δώσει και επιστροφή στους καταναλωτές!

Όλοι εμείς είχαμε πληρώσει προκαταβολικά την αύξηση του κόστους που είχε προϋπολογιστεί για τους ρύπους με αυξημένες τιμές.

Πως είχε γίνει αυτό: Η ΔΕΗ είχε προϋπολογίσει το κόστος των ρύπων με τιμές στα 7 ευρώ ο τόνος, ποσό που είχε εγκριθεί από την κυβέρνηση και είχε περάσει στους λογαριασμούς του ρεύματος κατά τις αυξήσεις των τιμολογίων του Ιανουαρίου. Δηλαδή τώρα στην πράξη, με τις τιμές κάτω από τα 3 ευρώ, προκύπτει ένα περίσσευμα 4 ευρώ για κάθε δικαίωμα, ως πλεόνασμα που θα πρέπει να επιστραφεί στους καταναλωτές ή να συνυπολογιστεί στις επικείμενες αναπροσαρμογές των τιμολογίων το Μάιο και τον Ιούλιο.

Επίσης με τα νέα δεδομένα οι προϋπολογισμένες αυξήσεις (για το Μάιο και τον Ιούλιο όπως έχει ήδη συμφωνηθεί με την τρόικα και έχει ανακοινωθεί από τον περασμένο Ιανουάριο) θα πρέπει να επανυπολογιστούν και πιθανόν οι επιβαρύνσεις για τους καταναλωτές να είναι μηδενικές.

Σημειώνεται ότι η απόρριψη έγινε με 15 ψήφους διαφορά και στο ΕΚ δόθηκε μια μεγάλη μάχη μεταξύ των υποστηρικτών και των πολέμιων της πρότασης. Πρωταγωνιστικό ρόλο στις αντιδράσεις διαδραμάτισε η ομάδα των Φιλελευθέρων και ο έλληνας ευρωβουλευτής Θόδωρος Σκυλακάκης




Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος17/4/13 11:29

    Ρε αμόρφωτα λαμόγια που σας πλασάρουν ότι θέλουν οι δημοσιογράφοι. Η ανάλυση του λογαριασμού της ΔΕΗ δείχνει ότι για την ΔΕΗ πληρώνουμε μόνο το 20% του λογαριασμού. Τα άλλα είναι χαράτσια του κράτους .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος17/4/13 12:22

      και εσυ απο οτι καταλαβαινω εισαι λαμογιο της Δ.Ε.Η

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος17/4/13 13:06

      Και τι θες να μας πεις με αυτό? ότι πρέπει να εισπράττει η ΔΕΗ ισάξια ποσα με αυτά των παράνομων κρατικών κρατήσεων? Η ΔΕΗ κανονικά θα έπρεπε να εισπράττει βάση εισοδηματικών κριτηρίων όπως κάνουν και σε άλλες χώρες με οικονομικά προβλήματα. Η ΔΕΗ σήμερα είναι η μεγαλύτερη απάτη και από την στιγμή που δεν υπάρχουν ανταγωνιστές (δεν τους θέλουν) θα κάνουν ότι γουστάρουν. Η μοναδική λύση για να απαλλαγούμε από τους απατεώνες τα χαράτσια και τους παρανομους φόρους είναι η ιδιωτικοποίηση στο 100% και μονο τότε θα πληρώνουμε την πραγματική αξια του ρεύματος και όχι αυτή που θέλουν να μας παρουσιάζουν!!!!!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *