ροή ειδήσεων

O Βγενόπουλος κλείνει την τεχνική βάση της Ολυμπιακής

Πριν την πώληση της από το Ελληνικό δημόσιο ,ήταν η μεγαλύτερη τεχνική βάση αεροσκαφών στην ΝΑ Ευρώπη και η πιο αξιόπιστη στον κόσμο.
Με μια απλή ανακοίνωση ο όμιλος της MIG ενημερώνει ότι την 1η Μαΐου 2013 θα προχωρήσει στο κλείσιμο της OLYMPIC ENGINEERING.
Πριν ακόμα στεγνώσει το μελάνι από...
τις υπογραφές, ηχούν ακόμη στα αυτιά μας τα μεγάλα λόγια του τέως και νυν υπουργού Μεταφορών ότι το κλείσιμο και η πώληση του ομίλου της Ολυμπιακής Αεροπορίας θα είναι τεράστια επιτυχία για την Ελλάδα.
Με συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ελληνικής Κυβέρνησης, το 2009, ξεπούλησαν την Ολυμπιακή Αεροπορία, αφού προηγουμένως, επί ένα μήνα, με πληρωμένες ανακοινώσεις, σε όλες τις εφημερίδες της χώρας, διαλαλούσαν τα «χίλια καλά» αυτής της ιδιωτικοποίησης.
Η τεχνική βάση της πρώην Ολυμπιακής Αεροπορίας είχε κύκλο εργασιών 120 εκατ. ευρώ το χρόνο, εξυπηρετούσε πάνω από 50 ξένες αεροπορικές εταιρείες και δούλευαν σ' αυτήν πάνω από 800 εργαζόμενοι στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, όλοι Έλληνες.
Στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», η τεχνική βάση είχε εγκαταστάσεις 72.000 τ.μ. και το κόστος κατασκευής τους άγγιζε τα 150 εκατ. ευρώ, χρήματα που είχαν πληρώσει ο Ελληνικός λαός και οι εργαζόμενοι στην Ολυμπιακή Αεροπορία.

Χάθηκαν θέσεις εργασίας, τεχνογνωσία, εξοπλισμός

Τρία χρόνια μετά την ιδιωτικοποίηση της Ο.Α. και τη μη λειτουργία της OLYMPIC ENGINEERING, ο όμιλος της MIG ανακοινώνει το κλείσιμο της. Σήμερα, τρία χρόνια μετά, ο ελληνικός λαός πληρώνει με άμεσο και έμμεσο τρόπο πάνω από 200 εκατ. ευρώ το χρόνο, δηλαδή περισσότερο από μισό εκατομμύριο τη μέρα για τις ιδιωτικοποιημένες αερομεταφορές.



Ο εξοπλισμός της τεχνικής βάσης πουλήθηκε σε τούρκικη αεροπορική εταιρεία, τα εισιτήρια έχουν αυξηθεί κατά 30%, πάνω από 2.000 θέσεις εργασίας και τεχνογνωσία αιχμής έχουν χαθεί, τα τέσσερα (4) σύγχρονα αεροπλάνα Α340 πωλούνται για ανταλλακτικά και μέσα σε όλα αυτά, οι απολυμένοι της Ολυμπιακής Αεροπορίας δεν έχουν πάρει ακόμα την αποζημίωση απόλυσής τους.
Απ' όλα τα παραπάνω βγαίνει το συμπέρασμα ότι οι συνάδελφοι που εργάζονται στον ΟΣΕ και έρχεται η σειρά τους για ιδιωτικοποίηση, πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να μην εμπιστευτούν κανέναν και να μην παραδώσουν τις θέσεις εργασίας τους και την περιουσία του ελληνικού λαού σε κανέναν «ουρανοκατέβατο σωτήρα».

Η ειρωνεία της τύχης...

Ένα χρόνο μετά το κλείσιμο της Ολυμπιακής Αεροπορίας, στις 13/9/2010, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, με απόφασή του, αθώωνε την Ολυμπιακή Αεροπορία από κρατικές ενισχύσεις που είχε πάρει, λόγω ψευδών στοιχείων που του είχε δώσει το ελληνικό Δημόσιο.

Μάλιστα, τα διοικητικά συμβούλια της εταιρείας απαλλάχτηκαν από κάθε ευθύνη με νόμο που κατέθεσε η Κυβέρνηση και που ψήφισε η Βουλή των Ελλήνων.
Τελικά, απ' ότι φαίνεται, η ανάπτυξη της χώρας δεν έρχεται από τις αερομεταφορές και δεν «περνάει» από τα αεροδρόμια., παρά τα «μεγάλα λόγια» των κυβερνώντων.

Ανδρέας Καψάλης
(τέως διευθυντής Πτητικής Εκμετάλλευσης των Ολυμπιακών Αερογραμμών)
πηγή: metaforespress.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος17/4/13 21:49

    Απο ππαρθενογένεση προέκυψε ο Βγενόπουλος γιαυτό κάνει κακό.. πιο πριν ούτε η μητήρ του δεν τον εγνώριζε κι όμως ξάφνικα έγινε ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ με ποιανής τα λεφτά ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε πρόβατα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος18/4/13 10:48

    Αλλος Κοσκωτας μας προεκειψε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *